Пимента: Холанд и Гуардиола се разбират много добре
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дали някой клуб знае откупната му клауза? Не, за договора знаят Ерлинг, баща му, Манчестър Сити, както и аз, никой друг", сподели агентът.

Рафаела Пимента, която е агентът на нападателя Ерлинг Холанд, говори по редица теми, свързани със звездата на Манчестър Сити.

Холанд се превърна в основен играч в отбора на мениджъра Хосеп Гуардиола за кратко време и безспорно е един от най-добрите играчи понастоящем в световния футбол.

“Ерлинг е господар на своята съдба. Не само сега, но през целия си живот, на 100%. Това, което искам да кажа, е че трябва да използваме баланса между нас – клуба и играча. Всички сме в една лодка. Нещата трябва да се обсъждат и правят по такъв начин, че всички да са добре. Да се чувстват комфортно и да са удовлетворени от съвместното преживяване”, каза Пимента.

“Мисля, че не е правилно да казвам, че Ерлинг прави това, което той пожелае. Това не е така. Ерлинг винаги ще направи това, което е добре за него и за неговия клуб Манчестър Сити. Когато всички са готови за промяна, тя ще се случи. Той не е типът футболист, който ще каже: “Тръгвам си, чао, не искам да знам нищо”. Това не е така и няма да се случи, защото уважението е преди всичко. Ако на него му покажат такова, той ще отговори по същия начин”, обяви тя.

“Уважението идва и от двете страни. Нямам съмнение, че в клуба също ще проявят респект към него. Ако някой ден трябва да се случи нещо, всичко ще бъде съгласувано, защото има уважение, за да се разбере позицията на другата страна. Ще има дискусии, за да се постигне споразумение. Винаги могат да се намерят решения. Дали някой клуб знае откупната му клауза? Не, за договора знаят Ерлинг, баща му, Манчестър Сити, както и аз, никой друг”, заяви Пимента.

“Какви са взаимоотношенията му с Пеп Гуардиола? Това трябва да питате Ерлинг, но доколкото аз знам според обратната връзка, която съм получила, те се разбират много добре. Дали е щастлив в Манчестър Сити? Това също трябва да се зададе на самия него. Не искам да кажа, че е обратното. Знам каква е ситуацията, но просто не искам да говоря от името на друг човек. Аз го виждам така: спортните резултати идват, когато нещата са наред. Когато има позитивизъм, хармония, енергия… нещата вървят добре”, коментира агентът.

“Каква е цената му в момента? Не знам. Когато говоря за 1 млрд. евро, имам предвид за целия пакет, включващ оставащите години от кариерата му, пазарния му потенциал, продажбата на билети и фланелки, спонсорите и всичко останало, което все още не съществува. Невъзможно е да се каже колко струва всяко нещо. Питате ме колко всъщност струва негов трансфер, но този въпрос не бива да е въпрос към мен. Пазарът определя цената”, завърши Пимента интервюто си за “Relevo”.