Пиоли: Имаше трудни моменти, но показахме идентичността си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Щом целта ни е да стигнем до финала, трябва да сме способни да побеждаваме най-силните отбори в турнира"

Наставникът на Милан Стефано Пиоли заяви след равенството с Манчестър Юнайтед в осминафиналите на Лига Европа, че резултатът е позитивен, но трудното тепърва предстои и очаква тежък реванш на 18 март. Двата европейски гранда завършиха при резултат 1:1 в първия сблъсък помежду си, като Диало даде преднина на „червените дяволи“ в началото на второто полувреме, а в добавените минути Кяер възстанови паритета.

“Показахме идентичността си. Имаше и трудни моменти в мача, но знаехме, че разполагаме с качествата да се справим. Представянето ни днес трябва да вдъхне още увереност на футболистите. Още след жребия бях на мнение, че Манчестър Юнайтед е съперник, срещу който ще играем добре. Искаме Милан да се завърне там, където му е мястото. Щом целта ни е да стигнем до финала, трябва да сме способни да побеждаваме най-силните отбори в турнира”, заяви Пиоли.

“Резултатът е позитивен, но реваншът няма да е по-лесен. Манчестър Юнайтед е много добър тим и трудното тепърва предстои. Мога само да съм щастлив, когато виждам играчите да дават всичко от себе си на терена. Бих казал, че дори заслужавахме да спечелим, но и равенството ни радва. Демонстрирахме отборен дух и това е най-важното”, допълни треньорът на “росонерите”.

“От септември насам играем мач на всеки 4 дни, но момчетата не се предават. Трябва да продължим по същия начин, защото сезонът е в най-решаващата си фаза. Предстоят ни три големи мача – срещу Наполи, Ман Юнайтед и Фиорентина. След това ще има малко почивка, поне за тези, които няма да са с националните отбори”, каза още специалистът.