Пиоли отказал на Тотнъм след уволнението на Моуриньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на "росонерите" с най-ниска заплата от всички наставници на топ отбори в Серия "А"

В Тотнъм са опитали да уговорят Стефано Пиоли да поеме „шпорите“ след уволнението на Жозе Моуриньо през април, но треньорът на Милан е отклонил офертата на лондонския тим, съобщава „Гадзета дело Спорт“.

Според изданието 55-годишният Пиоли предпочита да продължи развитието на гранда от Милано пред възможността да премине в друг клуб. Специалистът в момента изчаква предложение за нов договор от „росонерите“, тъй като сегашното споразумение с Милан е до края на предстоящия сезон. Клубното ръководство разполага и с опцията автоматично да удължи контракта до лятото на 2023 година.

„Гадзета дело Спорт“ обръща внимание и на заплащането, което Пиоли получава в Милан. Наставникът е най-ниско платеният сред своите колеги в топ тимовете в Серия „А“, като заплатата му за година е от 2 млн. евро. Първенец по този показател е Масимилиано Алегри в Ювентус с 8 млн. евро. Жозе Моуриньо прибира по 7 млн. на година, Маурицио Сари получава по 4 млн. в Лациоя, а Лучано Спалети е с годишна заплата от 3 млн. евро в Наполи.

Пиоли е начело на Милан от октомври 2019 година, а през миналата кампания изведе тима до второто място, с което „росонерите“ се завърнаха в Шампионска лига след 7-годишно отсъствие.