Пиоли съобщи добри новини преди двубоя с Наполи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тео Ернандес, Хакан Чалханоглу и Анте Ребич ще успеят да се възстановят за мача с Наполи", обяви треньорът на Милан

Трима играчи на Милан могат да се завърнат в игра за утрешния двубой с Наполи, разкри наставникът на „росонерите“ Стефано Пиоли. Треньорът също обяви, че Алесио Романьоли и Давиде Калабрия са под въпрос за домакинския мач.

“Наполи играят добър футбол, имат качество и са компактни. Очаква ни сложен мач, защото Наполи е сред най-силните отбори в първенството и винаги ни е създавал трудности. Ако искаме да се целим в цял сезон на върха, трябва да подобрим резултатите ни у дома. За утре под въпрос са Алесио Романьоли и Давиде Калабрия. Мисля, че Тео Ернандес, Хакан Чалханоглу и Анте Ребич ще успеят да се възстановят. За Златан Ибрахимович, Марио Манджукич и Исмаел Бенасер ще трябва да почакаме до следващата седмица.“

„Само веднъж се отпуснахме – срещу Специя. В останалите двубои не ни е липсвала решителност. Тренирам състав от много отговорни играчи, това е качествен колектив. Дори в големи трудности, аз мога да разчитам на силни футболисти. Ако работим заедно, ние можем да бъдем силни. Работихме много за интензитета през този сезон, преди всичко той е на психическо ниво. През последните няколко мача играхме като отбор. Предизвикателство е да играем по този начин. За много играчи това е първият сезон, в който играят на всеки три дни. Възможен е спад, но ние се справяме добре в това да се учим от загубите ни. Интензитетът и качеството трябва да вървят игра за ръка, ако искаме да поддържаме това ниво“, добави Пиоли.

„Как повдигнах духа на отбора? С работата и вярата в нашите качества. Препятствията не могат да накарат тима да забрави как да играе, което ни позволи да сме изненанада на 2020 година. Просто трябваше да преразгледаме някои ситуации и да сме много по-компактни. Решителността никога не ни е липсвала. Отвън се говореше за толкова голяма негативност, каквато при нас не е имало”, каза още специалистът пред медиите в Италия.