Пирин и Берое дават старт на новия сезон в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Интригуващ сблъсък в Благоевград за начало на новата кампания в родното първенство

Отборите на Пирин Благоевград и Берое поставят началото на сезон 2023/24 на родното първенство efbet Лига. Срещата е от 18:45 часа на стадион “Христо Ботев” в Благоевград и ще се играе при много високи температури, но двата отбора ще са амбицирани да започнат с победа. Трудно е да кажем какви са очакванията за двата тима в efbet bg Лига като е доста вероятно и Пирин и Берое да имат проблеми в първите кръгове, тъй като ситуацията е сложна в клубовете.

Пирин се спаси от изпадане в последния кръг през миналия сезон на Първа лига. Отборът от Благоевград в тежко финансово състояние, но с помощта на общината започва сезона. Много футболисти си тръгнаха от Благоевград през лятото – важни играчи за тима като Преслав Йорданов, Илкер Будинов, Янко Георгиев, Христофор Хубчев и др. Часове преди старта на сезона Пирин помощ от ЦСКА 1948 и ЦСКА, като няколко футболисти пристигат при “орлетата” под наем и ще подсилят отбора за предстоящата кампания.

Тимът на Берое трябваше да играе бараж за оцеляване в Първа лига срещу Спортист Своге и спечели с 1:0 във Велико Търново през миналия месец, за да остане в елита. Клубът бе погълнат от нови собственици, начело с Ернан Банато, който движи мениджъска агенция. Аржентинският специалист Густаво Араголаса бе назначен за наставник на отбора. 52-годишният специалист има опит в академиите на Каляри, Интер и Бреша, като за последно бе наставник на Крема 1908 (Италия). Доста от по-класните футболисти в агенцията дойдоха в Берое, но някои все оше не са уредени за старта на сезона. Други футболисти от по-ниските дивизии на Испания, Италия и Аржентина също подсилиха тима. Берое ще бъде загадка в първите кръгове на сезон 2023/24 и все пак има добра възможност да стартира кампанията с победа, тъй като гостува на един от най-слабите на хартия отбори в елита.

Sesame mobile предоставя възможности за проследяване на срещите от новия сезон на живо, както и полезни функционалности за залози.