google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлетата" продължиха своя полет в първенството с минимален успех у дома

Пирин Благоевград записа втора поредна победа през сезона, след като надви Крумовград с 1:0 в мач от десетия кръг на еfbet Лига. Венцислав Бенгюзов донесе успеха на “орлетата” с точно изпълнена дузпа в края на първото полувреме.

“Орлетата” вече са 14-ти в класирането с актив от 7 точки – на три пред Етър и Славия. Съставът на Крумовград остана с 13 точки на 8-ото място във временното класиране, колкото има и деветият Берое.

Първото добро положение за гол в мача бе в 21-вата минута, когато стражът на гостите Янко Георгиев отрази удар на Юго Комано.

В края на първото полувреме Александър Георгиев настъпи глезена на Аймен Суда. Главният съдия Васил Минев бе повикан от Георги Кабаков да изгледа ситуацията на мониторите край тъч линията. Минев отсъди дузпа в полза на “орлетата”. Венцислав Бенгюзов се разписа от 11-ия метър и с първия си гол за сезона откри резултата – 1:0.

В 63-ата минута гостите пропуснаха златен шанс за попадение. Рапосо центрира в пеналта на домакините, а Джуниет Али засече с глава, но ударът му срещна гредата.

В 74-ата минута реферът Васил Минев отново използва ВАР в срещата – този път в полза на Крумовград и отсъди дузпа за гостуващия тим, след като топката срещна ръката на Андрей Йорданов. От бялата точка Александър Колев обаче не успя да преодолее вратаря Ковальов и резултатът остана непроменен.

До края на мача Крумовград не успя да стигне до изравнително попадение. Новакът в елита загуби визитата в Благоевград и допусна петата си загуба през сезона.