Пирин наруши кошмарната си серия и изненада Хебър в Пазарджик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" най-накрая взеха първа победа през този сезон

Пирин (Благоевград) се наложи трудно над Хебър при визитата си в Пазарджик. “Орлите” победиха с 2:1, което бе техният първи  успех от началото на шампионата. За момента положението в тима е доста тежко, тъй като благоевградчани се намират на предпоследната 15-та позиция с актив от едва 4 точки.

В първото полувреме двата отбора заложиха на предпазлива игра и до попадение така и не се стигна. В началото на втората част обаче падна втория гол. Той беше дело на Тютюков, който наказа грешка на Хебър в средата на терена в 51-ата минута.

Само 5 минути по-късно обаче младият Николас Пенев върна равенството. Той бе точен след чудесна атака развила се по десния фланг и остро подаване по земя на Георги Вълчев.

Радостта на Хебър от изравнителното попадение обаче не продължи дълго. В 67-ата минута друг младеж, , отново даде преднина на гостите от Благоевград. Той вкара със силен удар, след центриране от свободен удар.

Това бе трета поредна загуба за Хебър, които в предишните си два двубоя загубиха от Локомотив (Пловдив) и Левски (София). Тимът на Любослав Пенев обаче за момента се справя добре в шампионата и заема 10-ата позиция с актив от 11 точки.