Пирин ще отбележи своята 50-та годишнина от влизането им в елита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Това ще стане факт на специален коктейл, а присъствие са заявили именити играчи на отбора от миналото на 25-и август от 21:00 часа в дома на Пирин – „Зелената къща“.

В Благоевград обявиха, че днешната 50-та годишнина от първото влизане на тима сред майсторите в българския футбол ще бъде отбелязана в последните дни на август. Това ще стане факт на специален коктейл, а присъствие са заявили именити играчи на отбора от миналото на 25-и август от 21:00 часа в дома на Пирин – „Зелената къща“.

На 5 август 1973 година Пирин се изправя срещу Чардафон (Габрово) в първата си среща от тогавашната “А РФГ” и губи с 0:2.

Ето какво написаха от клуба:

„50 години от влизането на Пирин в “А” група!

Юбилеят по този повод ще бъде ознаменуван със специален коктейл за великите ни  ветерани взели участие в този славен футболен път!

Той ще се състои на 25-и август от 21:00 часа в Дома на Пирин “Зелената къща”.

В среща, непосредствено преди тържеството, която е срещу Ботев Враца, футболистите за първи път ще излязат със специално изработените за случая ретро екипи наподобяващи тези от 1973 г., с които Пирин ще играе през този сезон.

Всички ветерани ще получат специални покани и разбира се много изненади!

Пирин е отбор с велика история, минало, настояще и бъдеще. Гордеем се с успехите си и гледаме с увереност към бъдещето. Пирин е бил, е и винаги ще бъде! Пирин е голяма планина!“.