Пирин взима нежелан от Ел Маестро нападател
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" ще се подсилят с Бисмарк Чарс

Ръководството на първодивизионния Пирин (Благоевград) осигури подписа на нападателя на ЦСКА-София – Бисмарк Чарлс. Той ще се присъедини към клуба под наем за един сезон. В споразумението между двата отбора няма откупна клауза.

“Добре дошъл в Пирин, Бисмарк Чарлс! Успехи със „зелената“ фланелка”, написаха от Пирин в официалната страница на клуба във Фейсбук.

Чарлс е юноша на ганайския Берекум Челси. В кариерата си той преминава през косовските Вущрия и Трепча’98 преди да се присъедини към ЦСКА през 2021 година. За него “армейците” платиха скромната сума от 100 хиляди евро. Единственият трофей, който Бисмарк е печелил в кариерата си е Купата на България. Това се случи през 2021 година именно с екипа на ЦСКА

През миналия сезон Чарлс не бе използван често от Саща Илич. Той изигра 14 двубоя, в които обаче записа малко по-малко от 350 игрови минути. Логично, той не успя да се разпише за краткото време, което прекара на терена, но пък записа две асистенции.

Надеждите както на Пирин, така и на ЦСКА, а и на самия Чарлс са, че той ще успее да се наложи в Благоевград и ще се превърне в основна фигура в състава на “орлите”, които отново ще се борят да не изпаднат.