Пирло: До Коледа ни очакват 10 мача, които ще са като финали

Пирло: До Коледа ни очакват 10 мача, които ще са като финали 1
0 0
„Надявам се, че експериментите приключиха", заяви треньорът на "бианконерите"

Треньорът на Ювентус Андреа Пирло обяви предстоящия мач с Каляри за ключов за „бианконерите“. Наставникът на хегемона в Италия заяви твърдо, че следващите 10 мача на тима до Коледа са като финали и се надява да не му се налага да експериментира с отбора.

“Мачът с Каляри е от ключово значение. Излизаме от период на неактивност заради националнте отбори, но той е нужен за нашето развитие. Сега нашият сезон трябва да започне, периодът на адаптация свърши. До Коледа ни очакват 10 мача, които ще са като финали. Започвайки от утре, искам да видя различен боен дух. Да играем с голяма сила, за да постигнем резултати. Каляри е отличен отбор, воден от отличен наставник. Еузебио ди Франческо му донесе голям ентусиазъм, както и добро развитие на играта, без значение дали те са с трима или четирима в защита. Разполагат с опитни футболисти и в халфовата линия, и в атака. Ще бъде важен и труден двубой, но не бива да гледаме резултата, а себе си, както и да се опитаме да спечелим срещата“, заяви Пирло на пресконфренция днес.

„Искам да видя отбор, който желае да постигне резултат по всевъзможни начини. Трябва да сме жадни за победа във всеки мач, без да пренебрегваме и най-малките детайли. Това, което Юве винаги е правил през последните години. Матайс де Лихт и Алекс Сандро са добре. Де Лихт тренира с нас от известно време, а след това изчаквахме отговора на ортопеда му, като сега всичко с него е наред. Готов е за игра. Сандро се включи в заниманията ни миналата седмица. Ще отнеме малко повече време, за да го пусна като титуляр, но той може да бъде повикан. Алваро Мората е чудесен играч, затова и го взехме. Той възвърна своите увереност и постоянство, които му липсваха в Лондон и Мадрид. Знаем неговата стойност, държим го здраво и му угаждаме.“

„Надявам се, че експериментите приключиха. Имах възможността да работя с играчи, които са напълно готови да обсъдят и да направят технически и тактически промени, което ме удовлетворява. Въпреки това, в зависимост от мачовете, може би винаги ще има някаква промяна, но нека първо направим енергично и добро впечатление”, добави специалистът.