Пирло: Смятаха ни за мъртви след поражението от Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бях победител като футболист и желая да бъда такъв и като треньор", споделя Пирло

Старши-треньорът на Ювентус Андреа Пирло говори преди утрешния двубой с Болоня, като в последния кръг ще се реши дали тимът ще се класира за Шампионската лига. Пирло говори за бъдещето си в клуба и направи равносметка на сезона на “старата госпожа”

“Футболистите се възстановиха, тъй като победите помагат за увеличаването на адреналина. Хората ни смятаха за мъртви и погребани след поражението от Милан, но ние се вдигнахме. Преди всичко трябва да се фокусираме върху себе си, като се опитаме да се представим силно и да постигнем нужната победата. Едва след това можем да видим какво са направили останалите. Най-важното е да покажем нашата игра. Болоня играят добър футбол, създават много положения за гол и разполагат с талантливи играчи. Ще бъде труден мач, какъвто бе и последният срещу тях. Те играят нападателно и трябва да внимаваме”, заяви Пирло.

“Обичам адреналина и напрежението. Ако си в този занаят, ти трябва да усещаш кръвта във вените си, за да постигнеш велики неща. Искам да продължа да работя в този клуб. Не мисля, че ръководството ще вземе решение за мен единствено на базата на това какво ще се случи утре. Вярвам, че в клуба ще направят анализ на целия сезон и едва след това ще вземат решение. Всичко зависи от ръководителите и ще видим какво ще стане. Винаги съм държал главата си високо вдигната и усещам, че 100% си върша работата. Винаги съм бил директен с всички и няма как да има оплаквания в това отношение”, сподели треньорът на Ювентус.

Пирло изрази недоволство от резултатите на Ювентус през сезона. Той подчерта, че играчите са работили с истински дух. “Бях победител като футболист и желая да бъда такъв и като треньор. Затова виждам тази кампания като възможност за подобрение и израстване за бъдещето”, каза Пирло.

В заключение Пирло заяви, че Ювентус губи футболна икона в лицето на Буфон, който ще напусне клуба. Треньорът на “бианконерите” заяви същ, че Роналдо изглежда концентриран изцяло върху Ювентус.