Пиронкова на родна земя: Това бе един от най-добрите ми турнири
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес Цветана Пиронкова се завърна в България след героичното си участие на US Open. Цвети се представи много силно в Ню Йорк, като донесе незабравими емоции на българските фенове с достигането си до 1/4-финалната фаза на надпреврата, където не успя да се пребори с легендата Серина Уилямс в епичен мач Пиронкова заяви, че е стартирала участието си на US Open без очаквания, но това е бил един от най-добрите и турнири, а и самата тя е била напълно наясно, че се намира в добра форма.

“За мен турнирът също бе емоционален. Отидох без очаквания, месеци преди този турнир усетих, че навлизам в добра форма, но никога не може да си наясно след толкова дълга пауза как ще реагираш на турнирите. Нещата се развиха добре за мен. Настилката на кортовете на US Open е нова, тя е доста по-бърза, което е в плюс а мен. Мач след мач започнах да се чувствам все по-уверена и наистина демонстрирах добра игра”, сподели Цвети пред очакващите я репортери веднага след пристигането си в България.

Пиронкова продължи с благодарствени слова за подкрепата на феновете:

“Подкрепата е невероятна, оценявам я дълбоко. Благодарна съм на всички, които ми изпращат положителна енергия. Не мога да степенувам представянето си като най-добро. Оценявам го като едно от най-добрите си в кариерата и е абсолютно добре дошло за мен”, сподели родната тенисистка.

Пиронкова коментира решението си за завръщането в тениса, като заяви, че не го е взела изведнъж. Първоначално тя си е мислила, че няма да играе отново, но не е обявила край на кариерата си, защото рано или късно тенисът ще й липсва.

“Малко по-малко започнах да следя турнирите, календара и в един момент вече бях твърдо решена да се състезавам отново  и започнах да тренирам. Обявих го няколко месеца по-късно, а след това отложиха всички турнири. Това беше плюс за мен, защото разполага с още време да се подготвя, действително имах нужда от още няколко месеца подготовка”, сподели Цвети.

Цветатана Пиронкова разказа и за преживяването си на US Open тази година, което със сигурност ще помни винаги.

“Почувствах се като у дома си още с първото стъпване там. Хората са си същите. Наистина мерките бяха много строги и задължаващи, но това се очакваше предвид ситуацията. Хората се бяха постарали много за организацията.”

“Не мисля, че мога да посоча конкретен момент като специален в Ню Йорк. Цялостно самото изживяване си е специално. Не съм водила по-различна подготовка от преди, но най-вече слушах повече себе си и вярвах на тенис инстиктите си и дългите години опит в тази сфера. Това бе водещото, заложих на физическата си подготовка, защото това бе и най-трудното нещо за връщане”, добави Цвети.

“Ние бяхме в т.нар. “мехур” – не можеш да излизаш никъде – имаш достъп само до кортовете и до хотела. И то при строги мерки – с дистанция, през цялото време носихме маски. Не съм имала възможност да добия никакви други впечатления”, каза оше Пиронкова.