Пиронкова стартира на Australian Open с разгром над японка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Цвети Пиронкова нямаше никакви проблеми на старта на квалификациите на турнира

Цветана Пиронкова стартира участието си в квалификациите за Australian Open с разгромна победа. Най-добрата българска тенисистка разгроми японката Киока Окамура с 6:0, 6:1 и се класира за втория кръг на пресявките, като целта на Цвети е да намери място в основната схема на първия турнир от “Големия шлем” за годината.

С победата днес, Цвети си осигури 35 хиляди австралийски долара и 20 точки за световната ранглиста, като  в момент нашето момиче заема 133-ото място. В следващия кръг на квалификациите, Пиронкова ще се изправи срещу победителката от мача между На-Лае Хан и Юлия Грабер.

В мача срещу Окамура, Цвети не беше много стабилна на сервис, след като вкара само 37% от първото си подаване, но въпреки това се разправи с японката за 70 минути. Пиронкова спечели 81% от точките на своето първо подаване и 67% на втория си сервис. Българката реализира 5 от 10-те си шанса за пробив и спаси двете възможности за пробив на Окамура.

В първият сет на мача 1/4-финалистката от миналогодишния US Open не даде нито гейм на своята опонентка, като загуби едва две точки при собствен сервис. Във втория сет Цвети отново доминираше и направи два пробива, с които записа нов категоричен успех с 6:1.

По-рано днес още една българка продължи напред в квалификациите, след като Изабелла Шиникова също записа впечатляващата победа със 7:5, 6:2 над Осеан Доден.