Пирова победа за Ливърпул и покорена Кота 10 000
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените загубиха и Фабиньо, задава се сериозна кадрова криза

Ливърпул направи важна стъпка към фазата на елиминациите в Шампионската лига, записвайки втора поредна победа в Група Д – този път с 2:0 над датския първенец Мидтиланд.

Успехът на пустеещия “Анфийлд” обаче може да се нарече пиров за мърсисайдци, тъй като и преквалифицираният като централен бранител Фабиньо се контузи след половин час и трябваше да бъде заменен от младока Рис Уилямс.

Двубоят ще остане в историята на Червените и с реализирането на гол номер 10 000 в клубната история. Негов автор стана португалският офанзивен халф Диого Жота, завършил скоростна комбинация, преминала през Джердан Шакири и Трент Аликзандър-Арнолд десет минути след подновяването на играта. В края от дузпа се разписа и Мо Салах.

С мисъл за тежкия сблъсък с Уест Хям в Премиър Лийг мениджърът на Червените Юрген Клоп направи сериозни промени в стартовата си единайсеторка, оставяйки на скамейката атомното нападателно трио Садио Мане-Роберто Фирмино-Салах.

Вместо тях рядък шанс да започнат като титуляри получиха Дивок Ориги, Джердан Шакири и Такуми Минамино.

Гостите, които преди седмица бяха разгромени у дома от италианския Аталанта с 4:0, започнаха смело и още в началните минути Андерс Дрейер тества бразилския страж Алисон с остър шут по тревата.

Пирова победа за Ливърпул и покорена Кота 10 000 1

Ливърпул пък така и не успяваше да създаде изгодна голова ситуация, а малко след средата на първото полувреме Клоп с ужас видя как влезлият на терена физиотерапевт го уведомява, че Фабиньо трябва да бъде заменен.

Кошмарно развитие, имайки предвид, че 19-кратният английски шампион наскоро загуби до края на сезона стожера в отбраната Върджил ван Дайк, а все още невъзстановен е и Жоел Матип.

Пирова победа за Ливърпул и покорена Кота 10 000 2

Фабиньо бе заменен от 19-годишният Рис Уилямс, а в минутите до почивката не се случи нищо забележително и двата тима се прибраха в съблекалните при нулево равенство.

Клоп предприе промяна, включвайки в игра Джини Вайналдум на мястото на капитана Джордан Хендерсън, а десетина минути след антракта Червените стигнаха до желания гол.

Аликзандър-Арнолд направи скоростно двойно подаване с Шакири, след което десният бранител поднесе топката на чудесно пласирания Жота, който отблизо не сгреши – 1:0.

Малко по-късно Ориги и Минамино отстъпиха местата си на Мане и Салах, а Червените продължиха да доминират сериозно в притежанието на топката без обаче да застрашават сериозно датската врата.

В последните 10 минути на терена се появи и третият от “Обичайните заподозрени” – Фирмино, заменил разписалия се за трети път в осем мача Жота, а в 81-ата минута в игра за гостите влезе и самопровъзгласилия се за лидер на българския национален тим Божидар Краев.

Малко след това Мидтиланд получи удобна възможност, но оставеният непокрит след центриране на Жоел Андерсон – Лука Пфайфер, стреля неточно с глава.

В самия край двата тима получиха нови отлични възможности, но Фирмино шутира над вратата, а Дрейер също не успя да порази целта от изгодна позиция.

Когато пък изглеждаше, че Ливърпул ще повтори резултата от първия си мач в групата – срещу Аякс в Амстердам, неразчетена проява от Паулиньо доведе дузпа за Червените, която Салах превърна в гол – 2:0.