google новини лого Последвай ни
Добави коментар

С турнир за мъже и жени, гарниран с кулинарно парти край басейна, утре ще бъде закрит летният сезон в аматьорския плажен волейбол на новата спортна база Sofia Beach край Панчарево.

Участие в традиционната надпревара, която се провежда за четвърти път, са потвърдили 37 двойки, сред които 11 дамски тандема.

“Радващо е да видим, че интересът към турнира е толкова сериозен,” сподели за 7 Спорт организаторът на проявата Дико Томчев – един от водещите кулинари в страната. “Сигурен съм, че ще станем свидетели на оспорвани мачове, а и на двубои на доста високо ниво.

Плажният волейбол закрива сезона със силен турнир и гурме парти 1

“Като цяло аматьорският плажен волейбол продължава да набира популярност сред хора от всички възрастови групи. На мен лично особено ми се нрави невероятната атмосфера и позитивния дух, който цари от двете страни на мрежата, а и около нея.”

Утре турнирът на Sofia Beach – комплексът, който е напът да се превърне в Меката на българския плажен волейбол, започва в 9.00 часа. В неделя са финалите в надпреварата, а след тях ще се състои и награждаването на призьорите.

“Спортните емоции през утрешния ден са гарантирани, но, уверявам ви, поне толкова забавно ще бъде и след края на турнира, когато ще подготвя специална гурме-вечеря,” допълни Томчев, който е кулинарен консултант на голяма интернационална компания. “Ще има и много други изненади.”

Аматьорският плажен волейбол е сред спортовете, радващи се на изключителна популярност у нас в последните години с множество организирани турнири из цялата страна.

Модерният комплекс в Панчарево, който разполага с осем плажни корта, функционира от миналото лято, като на новата база се проведоха редица състезания по плажен волейбол за мъже, жени и подрастващи.