Плейофите в българското първенство ще се проведат с VAR 1
1 0
Това разкри собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев

Босит на Лудогорец Кирил Домусчиев, който е член на Изпълкома на БФС, направи коментар за взетите решения на проведеното заседание днес. Той изказа задоволството си от това, че плейофната фаза на първенството ще бъде и с ВАР, което ще намали грешките на съдиите. Собственикът на Лудогорец коментира и избора на национален селекционер.

“След като сме направили този избор, надяваме се на по-добри мачове и че ще се справи, пожелавам му успех. Не познавам добре неговата работа, но отзивите за нея са добри”, коментира Домусчиев.

Босът на Лудогорец коментира и смяната на съдийската комисия, както и въвеждането на ВАР в България, като видео асистен рефера ще помага на родните съдии за плейофите на първенството.

“Смяната на съдийския шеф беше подкрепена от всички, съдийството има нужда от развитие. Одобрихме договора за ВАР, плейофите ще се проведат с ВАР, обучението върви успешно, оборудването и подготовката на съдиите върви. СЛед като намалеят и грешките на съдиите, ще имате много по-малко какво да пишете и коментирате относно грешките на реферите. Спорове има, нормално е, това са хора опитни, мъдри, и в спора се раждат решенията”, каза Кирил Домусчиев.

“Не сме доволни от резултатите, поради което сменихме и треньорите, винаги работим и вярваме в това, което правим”, заяви още Домусчиев по повод представянето на Лудогорец в Европа.