Пловдив трепти – и великият Бонев надъха Цвети

Пловдив трепти - и великият Бонев надъха Цвети 1
3 0

Неповторимият Христо Бонев – една от иконите в българския футбол, отправи специално послание към примата на родния тенис Цвети Пиронкова, която продължава с триумфалния си поход на US Open.

Легендата на пловдивския Локомотив се преклони пред грандиозния успех на съгражданката си, успяла за първи път в кариерата си да се нареди сред осемте най-добри в турнира от Големия Шлем.

В същото време бившият селекционер на националния отбор на България не крие увереността си, че Цвети е способна дори да удължи феноменалния си рейд, надделявайки и над смразяващата със силата на ударите си Серина Уилямс.

Бонев, разбира се, не пропуска да вмъкне в редовете си към Пиронкова и клубната принадлежност на гранд дамата на българския тенис.

Едно обаче е сигурно, днес както феновете на Ботев, така и на всички останали съперници на Локо, ще стискат силно палци за майката на Александър.

Ето и написаното от Христо Бонев:

Скъпа Цвети, първо искам да изразя възхищението си от това, което направи. То е нещо огромно. Да се върнеш в големия спорт след 3 години и да се наредиш сред осемте най-силни на турнир като US Open, е уникално. Не само за теб, а за всеки един спортист. Могат го само избраните, сред които си и ти.

Тази вечер аз и голямото семейство на Локомотив ще бъдем с теб в битката за влизане в голямата четворка. Ние те чувстваме като част от нас, защото знаем, че направи първите си стъпки на кортовете на Локомотив и дори родово си свързана с любимия ни клуб.

Цвети, ние вярваме, че ти можеш да победиш и да стигнеш още по-далеч. Но искам да знаеш, че ти вече постигна далеч по-важни победи. Ти стана майка по време на бляскава кариера и направи голямо завръщане в спорта. Всичко от тук нататък е бонус. Ти показа в тези трудни времена, че духът на България и Пловдив е жив. Дано примерът ти бъде последван от още млади българи.

Желая ти успех от мое име и от името на Локомотив! Вярваме, че можеш да ни радваш още много!

Твой: Христо Бонев