Победният ход на Григор Димитров на Ролан Гарос продължава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров победи Андрей Мартин с 3:0 сета (6-4, 7-6, 6-1) в мач от втория кръг на Ролан Гарос. Българинът се представи много силно и не остави никакви шансове на своя опонент, който е под номер 102 в световната ранглиста.

На старта на първия сет Григор Димитров имаше три възможности за пробив, но Андрей Мартин успя да изравни точките до 40:40 и в крайна сметка спечели подаването си. След това Димитров имаше труден сервис гейм, но успя да го измъкне за 1:1. Мачът не предложи пробиви до седмия гейм, в който Димитров проби и поведе поведе с 4:3. В следващия гейм хасковлията спечели подаването си на 15 точки и затвърди пробива. Андрей Мартин успя да намали резултата на 4:5, но след това Димитров спечели подаването си и затвори първия сет с 6:4

Вторият сет бе най-трудният за Григор, след като българинът изоставаше с пробив пасив. Андрей Мартин проби в четвъртия гейм и поведе с 3:1. Мартин затвърди пробива и дръпна в резултата с 4:1. Гришо обаче успя да се съвземе и намали изоставането си, като в седмия гейм проби съперника за 3:4. След това нямаше нови пробиви и се стигна до тайбрек, в който Димитров спечели със 7:5 точки.

В третия сет Гришо доминираше напълно. Българинът проби във втория гейм, след което допусна пробив, но все пак водеше с 2:1. Веднага след това Димитров отново спечели подаването на съперника си и поведе с 3:1. Той не даде гейм на своя опонент до края на срещата, като в седмия гейм стигна до два мач бола.

Андрей Мартин спаси първия мач бол след добра атака на мрежата. При втория мач бол словакът сбърка и Димитров спечели двубоя с 3:0 сета.