“Почервеняване от срам” – медиите в Испания сразиха Реал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В Каталуния също не пропуснаха да жегнат големия съперник

Само няколко дни преди сблъсъка с Барселона Реал (Мадрид) допусна конфузна домакинска загуба от лишения от куп основни футболисти Шахтьор (Донецк) с 2:3 на старта в Шампионската лига.

"Почервеняване от срам" - медиите в Испания сразиха Реал 1

Поражението, дошло броени дни след домакинския провал и срещу Кадис в Ла Лига, отприщи вълна от критики в испанските медии, като особено яростни бяха столичните издания.

“Почервеняване от срам”, гласи гръмкото заглавие на мадридски вестник AS, подчертавайки, че украинците са били с резервния си състав и буквално са регазили Реал, особено през първата част, когато резултата беше 3:0 в полза на гостите от Донецк.

“Всеки ден става по-зле!” провиква се от първа страница Marca.

Изданието характеризира представянето на тима на Зинедин Зидан през първото полувреме като “нелепо”. “Реал е във фаза на свободно падане, а в събота предстои Барселона!,” продължава в коментара си популярната медия.

Очаквано каталунските издания не пропуснаха да атакуват вечния съперник преди съботното Ел Класико.

“Кошмар преди Ел Класико” – пише на своята първата страница близкия до Барса вестник –  Mundo Deportivo, докато от SPORT отиват още по-далеч и характеризират представянето на Реал като “комично”.

Според двете издания тимът от Мадрид е показал ужасяващ игра, а Зидан е опитал да запази основните си фигури за дербито, но му се е наложило да ги пуска в игра след 0:3 на почивката.