Почетино настоява Челси да привлече Федерико Валверде
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от "Стамфорд Бридж" прави опити да вземе 24-годишния полузащитник на Реал Мадрид

Според информация на Defensa Central, отборът на Челси ще направи опит да привлече Федерико Валверде през лятото. Новият мениджър на “сините” Маурисио Почетино е голям фен на 24-годишния полузащитник на Реал Мадрид и би се радвал да го има в състава.

Уругвайският национал е част от Реал Мадрид от лятото на 2016 г. Той се издигна в редиците на клуба и се утвърди като основен играч на “белия балет”. През сезон 2022/23, полузащитникът е участвал в 56 мача и е замесен в 19 гола. Той намери мрежата 12 пъти и има седем асистенции. 24-годишният футболист е използван като централен полузащитник, както и като дясно крило, което го прави много важен играч за Карло Анчелоти.

Валверде беше в сензационна форма през последните няколко сезона и се смята за важна част от бъдещето на Реал, като има контракт с тима до лятото на 2027 г. “Кралският клуб” обаче би изслушал подходящи оферти за футболиста. Маурисио Почетино настоява Челси да направи възможно най-добрата оферта за полузащитника на Реал Мадрид.

Клубът от Западен Лондон първоначално предложи 100 милиона евро за универсалния полузащитник. Но тъй като Реал Мадрид не се интересува от продажбата на 24-годишния футболист, “сините” вдигнаха офертата на 120 милиона евро плюс още 20 млн. в бонуси. Тази оферта също не е достатъчно добра за Реал и Валверде също не е бил изкушен. Очаква се Челси да пробва нов опит да привлече футболиста, като му предложи договор за поне 6-7 години с отлични финансови условия.