Почина първият капитан и бивш селекционер на Хърватия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Златко "Цицо" Кранчар си отиде от този свят на 64-годишна възраст

Един от най-успешните хърватски футболисти и треньори – Златко Кранчар, почина на 64-годишна възраст, съобщи местната федерация.

Като играч той извежда представителния тим с капитанската лента в първия мач след получаването на независимост от Югославия.Като селекционер пък води страната си на световното първенство по футбол през 2006 година.

Местните медии съобщават, че Крънчар най-напред е бил приет в болницата в Задар заради проблеми с черния дроб, след което е бил транспортиран в Загреб.

Цицо, както беше прякора на играч, реализира 98 гола в 261 мача за Динамо (Загреб). След това Kранчар е трансфериран в австрийския Рапид. Във Виена той се сдобива с легендарен статут, след като бележи 106 гола в 201 мача.

Кариерата му приключва с кратки периоди в скромните австрийски клубове Санкт Пьолтен и Винерфелд. Освен че беше капитан в първия мач на националния отбор в историята на независима Хърватия, той има 11 мача и 3 гола за репрезентацията на Югославия.

Като треньор е водил освен Хърватия и националния отбор на Черна гора. Кранчар е бил наставник и на Динамо (Загреб), както и на ирански отбори.