Погба и Зидан: Петгодишна любовна история без щастлив край
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Пол Погба даде ясно да се разбере, че би искал да играе за Реал Мадрид. Халфът постоянно е свързван с преминаване на “Бернабеу” през последните пет години, но остава играч на Манчестър Юнайтед.

“Разбира се, всички играчи биха искали да играят за Реал Мадрид”, каза Погба миналата седмица. “Това със сигурност би било сън. За мен е сън и защо не да се присъединя към тях един ден?”.  Тези думи на французина за пореден път показват, че той има огромно желание да облече екипа на “лос бланкос”.

Веднага след като Манчестър Юнайтед определи цена от 114 милиона евро за френския национал, Реал Мадрид отстъпи. Тогава Погба и Зинедин Зидан се срещнаха, проведоха разговори и се съгласиха да намерят начин да направят трансфера в даден момент.

През лятото на 2019 г. Зидан искаше Реал Мадрид да подпише с Погба, но клубът не желаеше да плаща за трансфера на футболиста, който би струвал на клуба около 300 милиона евро от трансферна сума и заплати. По време на този трансферен прозорец агентът на Погба, Мино Райола, е провеждал разговори с генералния директор на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес повече от веднъж, но решение не можа да бъде намерено.

Това лято, поради кризата от пандемията, Реал Мадрид не направи нито един трансфер. Зидан все още иска да подпише с 27-годишния френски футболист, който е отхвърлил всяка оферта за удължаване на договора си в Манчестър Юнайтед. На Погба беше обещано, че отборът ще бъде изграден около него на „Олд Трафорд“, но неотдавнашното поражение с 1:6 от Тотнъм го накара да се чувства раздразнен от ситуацията в клуба.

Всеки бъдещ трансфер в Реал Мадрид ще разчита на испанския тим да поддържа връзка с Райола, който доведе Алфонс Ареола на “Бернабеу” миналото лято и който държи ключа за Ерлинг Халанд. Пристигането на Погба в Мадрид също зависи от това дали Зинедин Зидан ще остане мениджър на Реал и през следващия сезон.