Погба изстреля Ман Юнайтед на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В неделя Червените дяволи гостуват на Ливърпул

Зрелищен гол на Пол Погба в средата на второто полувреме донесе на Манчестър Юнайтед скъпоценна победа с 1:0 при гостуването над Бърнли и първа лидерска позиция във Висшата лига след Нова година от осем години насам.

Статистиците на Острова побързаха да припомнят, че когато през 2013 година Червените оглавиха подреждането за последен път след настъпването на новата година… извоюваха и шампионската титла.

Успехът над Бърнли имаше двойно цена, тъй като с него тимът на Оле Гунар Солскяер не само измести от върха традиционния съперник Ливърпул, а и нанесе удар върху самочувствието на мърсисайдци броени дни преди очаквания с огромен интерес дуел между двата състава на “Анфийлд”, преди който ще бъде почетен изпълнителя на You’ll Never Walk Alone Джери Марсдън, който ни напусна в първите дни на 2021 година.

Юнайтед стигна до победния гол след 70 минути игра, когато след подканящо центриране на Маркъс Рашфорд, Пол Погба нанесе зрелищен удар от въздуха от границата на наказателното поле, след който топката рикошира в тяло на бранител на Бърнли и се промуши между краката на Ник Поуп.

Гостите пратиха топката в мрежата на тима от “Търф Моор” и преди почивката след брилянтен удар с глава на Хари Магуайър, но попадението не бе зачетено, заради нарушение на английския национален бранител срещу своя персонален пазач.

Изоставайки в резултата, домакините създадоха някои изгодни положения за гол в края на двубоя, но така и не намериха верния път към мрежата зад Давид де Хеа.

От своя страна Юнайтед пропусна да поведе с 2:0, след като в добавеното време Антони Марсиал стреля в тялото на Поуп от съвсем чиста позиция.

Юнайтед оглавява класирането с 36 точки, следван от Ливърпул с 33. Двата тима се изправят един срещу друг на “Анфийлд” в неделя от 18.30 часа. Бърнли е 16-ти с 16 точки.