Поискаха оставката на Зико заради проблемите с “Колежа”, той отвърна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не ми е приятно за шести път да се срещам с футболните фенове и всеки път да е едно и също, защото някои хора са решили да абдикират от работата си", каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател на България – Бойко Борисов, призова кмета на Пловдив – Здравко Димитров, да подаде оставка и да се оттегли от поста си.

Борисов не е доволен най-вече от забавянето на строителството на стадион “Христо Ботев”.

Както е известно, феновете на Ботев Пловдив излязоха на масов протест заради некачествения строеж, който се извършва на “Колежа”, а също така и поради факта, че се говори, че съоръжението може да няма цялостна покривна конструкция, а само частична такава.

“По време на нашето управление подсигурихме средства за спортните съоръжения, които да радват Пловдив като футболен град. Само че какво стана – вместо радост, предизвика протести. Въпреки средствата, които подсигурихме и които са в пъти повече за други градове – заради немърливото, некачествено и безконтролно отношение стигнахме дотук. Партията търпи негативи”, коментира Борисов.

“За тези стадиони съм идвал в Пловдив пет или шест пъти. Единственото нещо, което казвахме от ден едно, е, че трябва да се направят стадиони, на които може да се играе финал за феновете на отборите”, продължи той.

“Миналата неделя говорих за последно с кмета и му казах да оправи проблемите, които създаде, а той ми каза, че излиза отпуск, защото трябвало да си обърне внимание. Аз за 20 години не съм излизал отпуск, за да си обърна внимание. Дори когато бях с COVID-19 и 40 градуса температура, се включих дистанционно в заседание на Европейския съвет”, обясни Борисов.

“Зико трябваше всеки ден да е на стадиона. Няколко пъти се месих, за да решим проблемите, но аз не съм кмет на Пловдив. Здравко Димитров не се справи, а само ни създаде проблеми. Феновете протестират при подсигурени средства за стадиони – кой е виновен? Кой, ако не кметът и зам.-кметът? Категорично зам.-кметът трябва да си замине незабавно!”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

“Трябва да сме честни пред пловдивчани – не ми е приятно за шести път да се срещам с футболните фенове и всеки път да е едно и също, защото някои хора са решили да абдикират от работата си. ГЕРБ подсигурява още средства, но качеството продължава да е лошо. Защо да се лепи това на всички нас?”, коментира Бойко Борисов.

“Настоявам и двата фен клуба да съблюдават плащанията и без тяхно знание нищо да не се случва. Това са стадиони на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив, а не на ГЕРБ”, завърши той.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров пък сподели малко след това, че на този етап не възнамерява да подава оставка.

“На този етап по-скоро няма да подавам оставка, не се чувствам виновен за нещата, в които ме обвинява Борисов”, каза Зико пред “Пловдив24”.