Полицията в Хамбург застреля въоръжен преди мача Нидерландия – Полша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят е заплашвал минувачи в квартала Санкт Паули

Въоръжен мъж с брадва вся паника в Хамбург часове преди мача между Нидерландия и Полша от Евро 2024.

Радикалният ислямист се е опитал да нападне минувачи в квартал Санкт Паули в Хамбург. Полицията веднага се е намесила и първоначално е използвала лютив спрей срещу нападателя, преди да прибегне до огнестрелно оръжие, с което той е бил неутрализира.

Това е първият по-фрапиращ случай от началото на Евро 2024 в Германия преди три дни, като притесненията около безопасността на феновете и провеждането на срещите логично беше повдигната като въпрос, заради все по-честите прояви на радикален ислямизъм в Западна Европа.

Въпреки инцидентът, се очаква срещата от група D да започне по план в 16:00ч. българско време. Друг любопитен момент около сблъсъка между Нидерландия и Полша е, че организаторите забраниха на двата отбора да проведат официална тренировка на стадион “Фолкспаркщадион”, тъй като тревното покритие е напълно подменено и не искаха видът му да бъде развален преди официалния мач.

В същото време изображения, публикувани в социалните медии по-рано, показват хиляди нидерландски привърженици в града, които се забавляват преди мача от група D, който ще започне в 16:00 часа.