google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Доминик Собослай иска да вдигне трофея от най-елитния европейски клубен турнир

Унгарският халф Доминик Собослай се прицели в трофея от Шампионска лига, който иска да спечели с екипа на Ливърпул. Бившият футболист на РБ Лайпциг иска да спечели и английското първенство, като Ливърпул започна много силно сезона и ще се стреми да вдигне титлата в края на сезона.

До момента Собослай е триумфирал само в Купата на Лигата с тима на Ливърпул. Амбициите на футболиста обаче са доста по-големи.

“Искам да спечеля Шампионската лига. Когато бях дете, най-голямото ми желание беше да изляза на футболния терен, а следващото бе да вкарам гол. После исках да стана национал, след това и капитан на отбора. Всичко това вече съм го постигнал. След като се състезавам във Висшата лига, искам да спечеля титлата с Ливърпул. Искам и Шампионската лига. Целите ми са големи, но реалистични”, казва Собослай.

“В отбора на Ливърпул няма хора с фиксирано титулярно място. Всеки трябва да хвърля много усилия, за да влезе в отбора, да играе, да се представя добре и да вкарва голове. Пътят е много дълъг”.

Доминик Собослай стартира кариерата си в Унгария. Той защитава емблемите на Лиферинг и Ред Бул Залцбург. По-късно той премина в РБ Лайпциг и впечатли с изявите си по терените в Германия. През лятото на 2023 г. Собослай осъществи трансфер в Ливърпул и издигна играта си на още по-добро ниво.