Полузащитник не смята да напуска Байерн Мюнхен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Леон Горецка има желание да продължи да защитава емблемата на баварския гранд

Германският национал Леон Горецка не възнамерява да напусна Байерн Мюнхен, обяви самият той. Футболистът с над 50 мача за националния отбор категорично отрече спекулациите, че е възможно да бъде продаден през лятото. Твърдеше се, че ако баварците получат добра оферта за него, то може да го трансферират.

„Нямам никакво намерение да напускам Байерн. Обичам този клуб, обичам Мюнхен и обичам нашите привърженици“, заяви 28-годишният халф, цитиран от Фабрицио Романо.

Леон Горецка е част от Байерн вече 5 години. Той пристигна в отбора през 2018-а от тима на Шалке 04, където блесна с изявите си. В кариерата си Горецка е играл още за Бохум, като е юноша на този клуб.

През сезон 2022/23 халфът записа 40 мача във всички турнири, като вкара 6 гола и направи 6 асистенции. Неговият договор е до 2026 г. Интерес към футболиста има от страна на Уест Хем, но трансфер е малко вероятен. Горецка иска да остане в Байерн и да се доказва, както и да се бори за спечелването на големи трофеи като например купата от Шампионска лига.