Поносими съперници за ЦСКА София, Локо и Славия – сред непоставените
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА София ще бъде в урната на поставените при жребия в първия квалификационен кръг на Лига Европа, а това предполага сблъсък с предолими съперници.

Червените са с коефициент 4,00, а сред най-неприятните варианти са полските Пяст Гливице и Краковия, словашките Ружемберок и Жилина и румънският Ботошани.

Двойките ще бъдат изтеглени на 10 август. Тази година победителят ще се определя само в един мач, а жребий ще определи и кой ще бъде домакин.

Останалите възможни опоненти изглеждат по-непретенциозни, а любопитно е, че сред вариантите е и словенският Мура, който събужда неприятни спомени у феновете на Армейците заради отпадането през 2012 година.

Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив и спечелилият баража за Лига Европа Славия най-вероятно ще се изправят срещу по-сериозни тимове, тъй като ще са непоставени при жребия.

Сред потенциалните опоненти на нашите са: АПОЕЛ (Никозия), Партизан Белград, ФКСБ Букурещ (бившият Стяуа), Розенборг, Лех Познан, Макаби (Хайфа) – тимове, участвали в групите на Шампионската лига.

Възможни съперници са също унгарския МОЛ Фехервар, който привлече наскоро Евандро от ЦСКА-София, както и Вадуц, остранил преди години Левски.