google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят обясни, че е преминал в германксия Херта именно заради шведския национал

Полският национал Кшищоф Пьонтек обяви, че в Милан определянето на състава не става на база моментна форма или положени усилия.

Нещо повече, нападателят обяви, че е взел решение да напусне Росонерите и премине в Херта, просто защото е бил здраво закотвен на пейката след идването на Златан Ибрахимович и статутът му нямало как да се промени, независимо колко силно се представял.

“С идването на Ибра просто престанах да играя,” коментира Пьонтек. “Не исках да си помисля, че мога да седя на пейката в 5-6 поредни мача.

“Ако Златан започне като титуляр, той рядко бива сменен. Аз търпеливо изчаквах своя ред. Когато изиграх един мач в Купата на Италия, втарах гол и направих асистенция.

“Това обаче не беше достатъчно и отново се върнах на пейката. Бях загубил титулярното място и своето търпение. Исках да отида на Европейското първенство и затова трябваше да играя повече.

“Реших да премина в Херта. Тотнъм също ме искаше, но под наем. Щях да заместя Хари Кейн за няколко месеца. Херта обаче инвестира много пари, за да ме привлече.”