Попангелов отчете сериозен прогрес в развитието на Алберт Попов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пепи видя подобрение в техниката и психическа устойчивост

Легендарният български скиор Петър Попангелов засипа с похвали Алберт Попов, който във вторник се представи чудесно, заемайки шеста позиция в нощния слалом в Шладминг (Австрия).

“Много е стабилизирал положението на тялото върху ските, не както преди 6-7 години,” коментира най-успешният българския скиор-алпиец. “Виждам, че много е подобрил техниката. Той явно си овладя нервите и го съчета със спортната форма.”

Попангелов участва в Световната купа между 1977 и 1988 година, като 37 пъти завършва в Топ 10 – има една победа, шест втори и четири трети места. В две поредни Олимпиади – през 1980 г в Лейк Плесид и четири години по-късно в Сараево, завършва на шесто място в слалома.

Попангелов отчете сериозен прогрес в развитието на Алберт Попов 1

“Много добре е това за България,” убеден е Попангелов. “Знаете колко години нямахме човек, който да стартира втори манш. Тази форма, ако я поддържа нормално, не прави грешки, би трябвало да е винаги в десетката. Десети, седми, осми или пети… Това ще бъде голям успех.

“Доста от най-големите изпитваха трудности в карането. Алберт успя да направи само една грешка, заради която загуби може би едно място. По мое виждане можеше да е пети, но пак е добре”.

Следващото състезание за Попов е в Шамони през уикенда.

“Трябва да направи някакъв баланс между какво хората искат от него и какво той може, защото хората винаги очакват повече. Като застанеш горе, на старта, никой не може да ти помогне.

“Той вече има базата, има техниката. Сега той усеща какво още му липсва в техниката, за да подобри скоростта”, допълни Попангелов.