Поражение за Григор Димитров на двойки в Рим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров и партньорът му на двойки Даниел Еванс отпаднаха от турнира в Рим, след като бяха победени в първия кръг от аржентинския тандем Максимо Гонсалес и Диего Шварцман със 7:5, 2:6, 8-10 след час и половина игра.

Мачът бе изключително оспорван и предложи шампионски тайбрек в третия сет, за да бъдат определени победителите. Димитров и Еванс изоставаха с 4:5 с пробив в първия сет, но успяха да покажат по-добра игра до края на частта и поведоха в мача.

Във втория сет Гонсалес и Швацман се представиха много силно и дръпнаха с 4:0, след което без проблеми си спечелиха частта, за да вкарат мача в шампионски тайбрек до 10 точки, чието начало бе равностойно, но при 4:4 Димитров направи двойна грешка. В следващите две точки Гонсалес беше стабилен на сервис и двете му подавания отидоха на сметката на аржентинците, които имаха сериозен аванс от 7:4 и не изпуснаха водачеството до края на срещата.

Григор Димитров обаче няма да напуска Рим, тъй като вчера победи в първия кръг на сингъл Джанлука Магер със 7:5, 6:1. Българинът ще научи днес името на съперника си във втория кръг на турнира. Той ще бъде определен от срещата между японеца Йошихито Нишиока и сърбина Миомир Кецманович.