Португалия ще преследва трета победа на Евро 2024 срещу Грузия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кристиано Роналдо очаква първите си голове в турнира, но може и да гледа мача от пейката

Португалия вече си осигури място на 1/8-финалите на Европейското първенство и може да завърши битката в група F със стил с трета победа, когато играе с дебютанта Грузия в сряда. Равенството може да даде шанс на Грузия да се класира, в зависимост от резултатите в другите групи, но вероятно ще се нуждае от сензационна победа над европейските шампиони от 2016 г.

Грузия ще знае преди началото на двубоя дали равенство ще бъде достатъчно, за да се класира като един от четирите най-добри отбора, заели трето място, или ще им е нужна само победа. Ако Грузия завърши наравно с португалците, това все пак ще изисква Чехия да загуби от Турция.

Кристиано Роналдо все още не е отбелязал гол на Евро 2024 и потенциално може да получи почивка срещу Грузия, тъй като Португалия спечели група F преди последния кръг. Един от рекордите, които 39-годишният Роналдо може да счупи, е този на най-възрастния голмайстор на Европейското първенство. Лука Модрич тбеляза в понеделник на 38-годишна възраст срещу Италия, за да постави нов рекорд.

Дори и без своята голяма звезда, селекцията на Португалия има достатъчно качество, за да преследва нов успех в турнира. Футболисти като Диого Жота, Жоао Феликс и Гонсало Рамош почти не са играли в турнира до момента. И очакваме да ги видим в двубоя с Грузия в сряда. Те ще бъдат пределно амбицирани да се докажат в предни позиции. Съперникът играе открит футбол от началото на турнира и това надали ще се промени в срещата в Гелзенкирхен, така че се очаква атрактивен двубой между Португалия и Грузия.