Португалският “вълк” Жота ще вие на “Анфийлд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Повече от дузина британски медии съобщават, че шампионът в Премиър Лийг Ливърпул е постигнал споразумение с Уулвърхямптън Уондърърс за привличането на португалския нападател на Вълците Диого Жота.

Според изданията Червените ще платят за услугите на голмайстора внушителните 41 милиона паунда, а съвсем скоро се очаква Жота да премине обичайните медицински прегледи.

Всъщност сумата би могла лесно да набъбне до 45 милиона, но това зависи от представянето на шесткратния европейски клубен първенец във Висшата лига и Шампионската лига.

Ключова роля за трансфера на играча е изиграл асистент-мениджъра на Червените Пеп Лийндерс, който е бивш треньор на юношеския тим на Порто и има чудесни контакти в португалския футбол.

Всъщност мърсисайдци следят Жота от две години, обменяйки информация и с неговата агенция, която също представлява и друг играч на отбора – Фабиньо.

Твърди се, че в обратна посока ще поеме нидерландският централен бранител на Ливърпул Ки-Яна Хьовер, за когото стана ясно, че и през този сезон няма да успее да пробие в основния тим на Юрген Клоп.

Мърсисайдци прибират за него 9 милиона паунда, които биха могли да нараснат до 13.5 милиона при определени условия. Ливърпул ще получи и 15 процента от евентуален бъдещ трансфер.

Жота е изразил категоричното си желание да премина в редовете на мърсисайдци, макар и съзнавайки отлично, че там ще трябва да стои в сянката на атомното нападателно трио Мохамед Салах-Роберто Фирмино-Садио Мане.

Именно заради желанието си да премине в Ливърпул той не бе включен в групата на Уулвс за техния мач със Стоук Сити в надпреварата за Карабао Къп в четвъртък.

Самият Клоп пък бил впечатлен от тактическата интелигентност на Жота, погледа му върху играта и умението да е ефективен в различни зони на игрището.

Вчера Ливърпул финализира и закупуването на халфа на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара срещу 27 милиона паунда.