Последният в Серия “А” шокира Аталанта в Бергамо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на СПАЛ постигна сензационен успех с 2:1 при визитата си на Аталанта в Бергамо. “Синьо-белите”, които бяха на последното място в класирането преди този кръг, направиха пълен обрат през второто полувреме и записаха четвъртата си победа за сезона. Тимът на Аталанта пък загуби мястото си в топ 4 след този кръг, тъй като бе изместен от Рома и изостава с 3 пункта от “вълците”.

Наставникът на домакините Джан Пиеро Гасперини заложи на всичко най-добро, като Дуван Сапата и Йосип Иличич водеха нападението на бергамаските, а Гомес действаше зад тях. Именно първите двама изработиха първия гол за Аталанта, като Сапата асистира на Иличич и националът на Словения се разписа за 1:0 в 16-ата минута. Това бе шесто попадение за словенеца в последните пет мача на Аталанта.

Второто полувреме започна отлично за СПАЛ и нападателят Андреа Петаня наказа бившия си тим. Аркадиуш Река се отличи с добър пас към Петаня, който вкара за 1:1. Само шест минути по-късно Матия Валоти шокира феновете на домакините с второ попадение за гостите.  С едва втория си гол за сезона, Валоти даде аванс на “синьо-белите”.

В заключителните минути наставникът на СПАЛ Леонардо Семпличи направи трите си смени и целеше да накъса играта. “Синьо-белите” запазиха своя аванс и постигнаха четвърти успех в Серия “А”, с което прогресираха до 18-ото място в класирането и е само на точка от 17-ия Лече.