Поставят Цвети Пиронкова в изолация? 1
2 0
В самолета на българската тенисистка е имало пътник с положителен тест за COVID-19

В самолета, превозващ Цвети Пиронкова от Дубай към Мелбърн, където ще се проведе Australian Open, е имало пасажер с положителен тест за новия коронавирус, твърди журналистката Стефани Майлс от канадския сайт Open Court.

“Сутринта в неделя ме събудиха медицински лица, за да искат да ми взимат тест за COVID-19,” пише Майлс по повод пътуването си в един самолет с Цвети. “Беше странно, защото имах насрочен такъв за третия ден от пристигане, а не за първия.

“Попитах ги дали го правят, защото е имало заразен пътник на борда, а те ми потвърдиха. Доколкото знам, все още никой състезател не е казал за това в социалните мрежи, нито пък от организаторите са го обявили.”

Ако информацията, изнесена от Майлс се потвърди, Пиронкова няма да има право да тренира в следващите две седмици, тъй като ще трябва да бъде поставена под задължителната в такива случаи карантина.

В самолета на българската тенисистка са пътували още Сара Ерани, Лесиа Цуренко, Франческа Джоунс, Ребека Марино, Михаела Бузарнеску, Кло Паке и Уитни Осуигве.