Потомството на Дон Диего – 11 деца, неясно колко жени…
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Личният живот на аржентинската икона - срещи, връзки, раздели, съдебни битки, деца... Куба

Футболната кариера на Диего Армандо Марадона ще остане завинаги в аналите на историята, но личният му живот също е бил обект на реки мастило, коментира „Венити Феър“.

С биография, която би дала сюжет за няколко филма, Дон Диего оставя солидно потомство – 11 деца от шест различни жени. Любопитно е, че той не ги припознава едновременно.

Диего-младши (35) е най-големият от тях. Младежът е роден през 1986-а – годината, в която баща му става световен шампион в Мексико. Той е рожба на връзката между аржентинската икона и Кристиана Синагра. Марадона-старши преживява страстен роман с италианката по време на престоя си в Неапол.

Потомството на Дон Диего - 11 деца, неясно колко жени... 1

До 1995 година не е признат от Диего официално, като той не го узаконява до 2016 г. Следвайки стъпките на известния си баща, Диего-младши е футболист, въпреки че не успява да направи кариера. Беше част от италианския отбор по плажен футбол, стигнал до второто място на световното първенство през 2008 година в Марсилия.

Далма Нереа, която е на 34 година, се появява на бял свят случайно, само няколко месеца след доведения си брат Диего. Тя е по-голямата от двете дъщери, които Марадона има със съпругата си Клаудия Вилафанье от 1984 г. до развода им през 2003 г. Далма е актриса и се изявява с успех както в аржентинското кино, така и в телевизията. Омъжена е за ръгбиста Ариел Калдарели.

Три години по-късно се ражда Джанина Динора (днес на 31), също дъщеря на Вилафанье. Младата жена е запалена по модата и преди пет години създаде своя собствена линия дрехи, наречена „Catharsis“.

Потомството на Дон Диего - 11 деца, неясно колко жени... 2

Джанина е особено популярна в Аржентина не само заради прочутия си баща. Тя беше съпруга на нападателя на Манчестър Сити Серхио Ауеро между 2008 и 2012 година, като именно те направиха Дон Диего дядо за първи път с раждането на малкия Бенхамин.

Далма го дари и с друга внучка – Рома, която той боготвореше.

През 1995 година се ражда и Яна – резултат от кратката любовна история на аржентинеца с Валерия Сабалейн. Тя обаче беше призната от Дон Диего едва през 2014 година, след дълга съдебна битка.

Когато Яна навърши пълнолетие, тя реши да потърси баща си. Намери го в спортна зала в Палермо и от този момент нататък Марадона вече не искаше да се отделя от нея.

Младата жена е модел и е позирала за някои марки бельо, а също и за марки нестандартни размери. Въпреки че се запознава с него едва като тийнейджър, тя винаги го защитава публично.

“Знам, че има много осъдителна нагласа към него и че той е правил грешки, дори и с мен, но през последните години ги поправя“, заявява тя пред медиите.

“Той не умира, защото тялото му е решило, те го убиват отвътре, без той да може да го осъзнае. Молете се за него, моля!”

През 2013 година се ражда Диего Фернандо. Той се появява на бял свят от десетгодишната му връзка с Вероника Охеда. Дон Диего изостави майката на момчето, когато беше бременна, за да официализира годежа си с Росио Олива.

Историята му е пълна с многобройни раздели и завръщания. Въпреки че връзката му с Диего Фернандо беше прекъсната за известно време, преди малко повече от година те възстановиха контактите си и беше обичайно да се види как Дон Диего играе със сина си Playstaytion или футбол в дома си в Буенос Айрес.

Има и няколко деца, които Марадона никога не припознава. Един от тях – Сантяго Лара, роден през 2001 г., е син на шармантния модел Наталия Гарат, която се запознава с футболиста, когато е едва на 19 години.

Младата жена почина, когато бе едва на 23 години, но преди да умре призна на тогавашния си съпруг Марсело Фабиан Лара, който беше записан като баща на малкия Сантяго.

Един ден, когато бил на 13 години, той разбрал от списание, че може да е син на бившия играч. След като навършва пълнолетие решава да подаде искова молба. Историята бе оповестена публично през 2016 г., когато самият младеж говори за това по аржентинската телевизия.

Потомството на Дон Диего - 11 деца, неясно колко жени... 3

Миналата година адвокатът и дясната ръка през последните години на Марадона, Марсело Морла, разкри, че аржентинската звезда е готов да признае три деца, които е имал в Куба. Това са две близначки – Йоана и Лу, чиято майка е Адонай Фруто, с която Диего Армандо има връзка по време на престоя си в Куба от 2000 до 2005 г., за да се опита да се излекува от наркотичните си зависимости.

Освен това, адвокатът споменава името на друг младеж – Хавиелито, 18-годишен и жител във Варадеро, въпреки че не иска да разкрива самоличността на майката и отказва съществуването на още един, за когото не са дадени повече подробности.

Според Морла, футболистът им е давал пенсия за известно време, но през годините ги е виждал рядко.

В допълнение, също през 2019 г. името на Магали, друга предполагаема дъщеря на Диего, излезе наяве. Младата жена, която е осиновена като бебе, се събра отново с биологичната си майка.

Пред италианска телевизия майката признава, че през 1995 г. е имала връзка с Марадона, от която е родена Магали.