Потвърдено: Ботини е новият треньор на Григор Димитров
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът работи девет години с Кей Нишикори

Дългогодишният треньор на Кей Нишикори – Данте Ботини, ще бъде новият треньор на най-добрия български тенисист Григор Димитров, потвърди бащата на чилиеца Николас Джари.

„Очевидно това е било много атрактивно предложение, това ни сподели Данте,” заяви бизнесменът Алан Джари по повод решението на Ботини. “Ясно е, че Димитров му предлага възможността да се върне там, където е свикнал, при елитните играчи.”

41-годишният аржентинец Ботини работи с чилиеца Джари от края на миналата, но на практика двамата нямаха кой знае каква съвместна дейност, тъй като Джари бе наказан за 11 месеца заради употреба на допинг.

Чилиецът се завърна в игра в последните няколко седмици като първоначално Ботини пътуваше с него и заяви, че е отхвърлил няколко предложения, за да помогне на Джари да се завърне сред най-добрите. Изкушаващото предложение на Димитров и доста слабият рестарт на кариерата на Джари със загуби на Фючърс турнири обаче най-вероятно са накарали Ботини да избере новото предизвикателство.

„Желая на Данте Ботини много късмет в неговия нов проект, който предстои. Бяха няколко много добри и натоварени месеца, в които научих много. Надявам се скоро да мога да ви кажа за моя нов екип“, написа Джари в Instagram.

До този момент Гришо се подготвяше със своя треньор Себастиен Дюран.

По време на деветгодишното сътрудничество между Ботини и Нишикори, японският тенисист стигна до №4 в света, спечели 12 АТР титли и игра финал на US Open през 2014 година.