Потвърдено: Синът на Михаел Шумахер ще участва във Формула 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мик Шумахер подписа контракт с "Хаас"

Мик Шумахер – синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, ще участва в надпреварата като част от отбора на “Хаас” през следващия сезон, обявиха официално от тима.

“Хаас” потвърди, че Шумахер е подписал дългогодишен контракт с “Хаас” без да учточни точната продължителност. Той ще вземе участие в състезанието на Голямата награда на Абу Даби, което ще бъде последен кръг от настоящия сезон.

“Щастливи сме да съобщим, че сме подписали договор с Мик,” заяви изпълнителният директор на “Хаас” Гюнтер Щайнер. “Твърдо вярвам, че той заслужава опит във Формула 1 заради резултатите.

“Продължаваме да вършим чудесна работа за осигуряване на дългосрочно развитие на отбора и очакваме с нетърпение да видим как Мик ще допринесе за това както на пистата, така и извън нея.”

Самият Шумахер-младши също не скри ентусиазма си от предстоящия си дебют.

“Мисълта, че ще се състезавам през следващия сезон на Формула 1, ме прави изключително щастлив,” коментира той. “Просто нямам думи. Благодаря на “Хаас” и “Ферари”, че ми вярват.

“Също искам изразявам любов към родителите си – те знаят, че им дължа всичко. Винаги съм вярвал, че мечтата да вляза във Формула 1 ще стане реалност.”