Повечето японски компании искат отмяна или отлагане на Игрите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отлагането на Олимпиадата искат 32% от въпросните компании, а 37% са за отмяната ѝ

Летните олимпийски игри в Токио трябва да бъдат отложени или отменени, смятат най-малко 69% от японските компании, става ясно от данните, публикувани след проучване на агенция “Ройтерс”.

Отлагането на игрите искат 32% от въпросните компании, а 37% са за отмяната. В предишно допитване на агенцията през февруари, желаещите отлагане са били 36%, а тези за отмяната на Олимпиадата – 29%.

Вестник “Асахи публикува на 17 май проучване, което показва, че 43% от японците са за отмяна на летните олимпийски игри в Токио поради пандемията от коронавирус. Също така 40% от участниците в проучването са „За“ второ отлагане на най-голямото спортно състезание

Игрите в Токио трябваше да се състоят от 24 юли до 9 август 2020 година, но заради пандемията състезанието беше отложено за една година и сега ще се състои от 23 юли до 8 август 2021 година.

На 20 март организаторите взеха решение да проведат игрите без чуждестранни фенове. Решение за допускането на японски зрители трябва да бъде взето през юни, в зависимост от ситуацията с разпространението на коронавируса в страната.