Повод за радост! България U17 се класира за Евро 2022 в Израел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жълт картон в 87-ата минута изпрати “лъвчетата” към големия форум.

Мъжкият национален отбор на България отново разочарова с представянето си в изминалото вече турне в Катар, където възпитаниците на Ясен Петров отстъпиха на домакина на Мондиал 2022 и Хърватия.

Въпреки слабото представяне на “трикольорите”… родният футбол все пак има някакъв повод за радост!

Юношеският ни национален отбор до 17 години се класира за Европейското първенство в Израел това лято. “Лъвчетата” ни трябва да благодарят на спортното щастие, след като един жълт картон по-малко се оказа ключов фактор за този успех.

До това стечение на обстоятелствата се стигна, тъй като руският национален отбор бе изваден от турнира заради войната в Украйна и участието на “Сборная” в Група “5” бе анулирано. По този начин регламентът на надпреварата бе променен и за финалите се класират победителите в групата, както и седемте най-добри втори тимове. За вторите отбори обаче не се гледат точките срещу завършилия на последната позиция в подреждането тим.

Така “лъвчетата” завършиха с три точки групата си след победа над Финландия и поражение от Португалия, а равенството с Ирландия не се оказа решаващо.

Куриозният момент дойде преди минути, когато Люксембург се наложи с 2:0 над Англия в групата, в която е Русия, и се изравни по всички показатели с нашите – три точки и голова разлика 2:2 от двубоите срещу първия и третия.

Така критериите, които се взимат предвид – са картоните във въпросните срещи. “Лъвчетата” са с шест предупреждения от мачовете срещу Финландия и Португалия, а Люксембург е със седем картона, като последният дойде в 87-ата минута и бе показан на Тим Флик.