Пред над 50 000 в Кейптаун за историята: Федерер победи Надал в благотворителен мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Роджър Федерер спечели благотворителния мач срещу Рафаел Надал в Кейптаун с 2:1 сета (6-4, 3-6, 6-3), като битката между двамата ще се помни дълго. Двубоят събра над 50 000 души на стадиона в Кейптаун и бе поставен рекорд за най-посещаван тенис мач в историята.

За шести път в последните десет години Роджър Федерер и неговата фондация организират благотворително събитие, целта на което е да събере средства за образователни програми за децата в Африка. Традицията „Мача за Африка“ стартира в Цюрих през 2010 година, а днес постигна най-големия си успех.

Хилядите фенове в Кейптаун останаха впечатлени от качеството на игра между двете легенди на тениса. Всякакво съперничество между двамата бе оставено на заден план в днешния ден. Феновете на тениса видяха страхотна игра от двамата, забавление на корта и усмивки.

Преди очаквания с огромно нетърпение от феновете двубой, на корта се проведе мач между тандемите Роджър Федерер/Бил Гейтс и Рафаел Надал/Тревър Ноа. Маестрото и съоснователя на „Майкрософт“ спечелиха срещу своите опоненти с 6-3.

„За мен бе привилегия да бъда тук тази вечер“, каза 38-годишният швейцарец.

„Да споделя корта с Рафа беше невероятно. Още по-специално е, че се случи в Южна Африка. Това събитие бе много повече от тенис. Вярвам, че можем да го направим отново и Рафа би искал да се върне да играе отново в тази красива страна. Не съм сигурен дали някога ще се играе тенис на толкова голям корт – дано рекордът бъде подобрен”, добави победителят в благотворителният мач.