Преди 1/8-финалите: Англия остава фаворит да спечели Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Букмейкърите фаворизират "Трите лъва", следвани от Испания, Германия и Франция

В събота стартира най-интересната част на Европейското първенство – фазата на директните елиминации  и и по-конкретно 1/8-финалите. Поглеждайки към букмейкърите за фаворит на Евро 2024, виждаме, че отборът на Англия остава с най-големи шансове да спечели първенството. “Трите лъва” имат коефициент 4.50 да триумфират на финалите, докато Испания, Германия и Франция са другите големи фаворити. Настоящият европейски шампион Италия е с 17.00 коеф. да защити титлата си.

Сблъсък между Италия и Англия е възможен на 1/4-финалите. Англичаните ще играят със Словакия, а италианците с Швейцария на 1/8-финалите и при победи ще се срещнат в повторение на финала от преди 3 години. Англия е фаворит за трофея най-вече заради по-лесния поток, в който се намира. Тимът на Гарет Саутгейт въобще не впечатли на Евро 2024 до момента, но пък се очаква да разгърне потенциала си в най-важните мачове.

В горната част на схемата на директните елиминации са събрани топ 3 от големите фаворити  – Испания, Германия и Франция. Там добавяме още отбори като Белгия и Португалия, та дори и Дания. Затова е нормално Англия, която ще избегне всички тези отбори до финала, да има големи шансове да спечели турнира.

Букмейкърите не трябва да отписват Нидерландия, която е в потока на Англия и потенциално може да се изправи срещу ‘Трите лъва’. Но преди това “лалетата” трябва да се справят с Румъния и победителя от Австрия – Турция.

Със сигурност ни очакват вълнуващи двубои на Евро 2024 във фазата на директните елиминации и предстои да видим дали очакванията на букмейкърите ще се оправдаят.