Преди 111 години Германия пада още по-тежко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
През 1909 година бундестимът е прегазен с 9:0 от аматьрския тим на Англия

Снощи футболният свят беше шокиран от оглушителната загуба, която претърпя Германия при гостуването на Испания в среща от Лигата на нациите.

Крушението с 6:0 попадна в аналите като най-тежкото поражение на бундестима в официален двубой.

Екипът на 7 Спорт се поразрови в архивите и установи, че Германия е била унижавана още по-сериозно. Макар и преди 111 години…

През 1909 година бундестимът е прегазен не от друг, а от аматьорската формация на Англия с 9:0! Двубоят се играе на 13 март на “Оксфорд Граунд” в университетския град и е бил наблюдаван от 6 000 зрители.

Рефер на срещата е роденият през 1858 година Томас Кайл, който ръководи и друг запомнящ се двубой с участието на аматьорския тим на Англия. През 1908 година островитяните разгромяват Франция в приятелска среща в Лондон с 12:0!

Преди 111 години Германия пада още по-тежко 1

Тогавашните репортери отбелязват, че това е четвърта поредна загуба за Германия, чиято врата тогава е защитавана от стража на Холщайн Кил Адолф Вернер.

С хеттрик за англичаните, предвождани от Алфред Дейвис, се отличават Сирил Дънинг и Крис Портър, Гордън Хоър добавя дубъл, а точен е също Фред Чапмън.

Съставът на Англия в тази среща: Хорас Питър Бейли; Уоти Корбет, Хърбърт Смит (капитан), Кенет Хънт, Фред Чапмън, Боб Хоукс, Артър Бери, Сирил Дънинг, Гордън Хоър, Крис Портър, Едуард Джоржд Дейвис

В тима на Германия, чиято средна възраст е по-малка от 22 години, намират място играчи на 10 различни клуба. Единственият тим с двама играчи е Виктория (Берлин).

Прави впечатление, че повече от половината от футболистите на бундестима правят своя дебют в дуела в Оксфорд, като най-опитен е Вили Баумгертнер (Дюселдорф), който преди това е записал… три участия за националния тим.