google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" тръгват с големи цели и много промени през лятото

ЦСКА вече няколко поредни сезона влиза в първенството с главната цел да детронира доминанта Лудогорец, но нещо все не достига на „армейците“ в последните години. Тази кампания не е по-различна, а на „Армията“ са решени на драстични промени, които започнаха с назначаването на нов старши треньор – Саша Илич.

Сръбският специалист ще има за задача да въведе отново ред в отбора и да върне доверието на феновете, които се обърнаха срещу ръководството след слабото представяне през миналата кампания и тежкия удар от загубения финал за Купата на България от Левски.

Още от началото на лятото „армейците“ ще се борят на два фронта, тъй като ще имат срещи в квалификационните кръгове на Лигата на конференциите и нивото на тима трябва да бъде оптимално още за старта на сезона.

СЕЛЕКЦИЯ

„Армейците“ започнаха трансферното си лято с привличането на Станислав Шопов. Младежкият национал на България пристигна като свободен агент след престой в Хееренвеен, като там беше част от дубъла на тима две години. След Шопов на „Армията“ пристигна и офанзивният халф Лазар Туфегджич. Той беше привлечен по изричното настояване на Саша Илич, а за правата му бяха платени 500 000 евро на Спартак Суботица.  Брадли Де Нойер от Фарул (Констанца) бе третият трансфер на ЦСКА, като интересното е, че той е братовчед на бившия футболист на Левски Джереми Де Нойер.

В обратна посока от „Армията“ си тръгнаха Томас Лам, Греъм Кери и Ахмед Ахмедов. Карло Мухар също няма да носи „червения“ екип, а най-сериозният изходящ трансфер беше на доскорошната звезда на тима – Жорди Кайседо, който потегли в посока Тигрес срещу 2.5 милиона евро.

ПРЕДСТАВЯНЕ В КОНТРОЛИТЕ

ЦСКА изигра общо пет контроли, четири от които на лагера им в Австрия. Там „армейците“ не показаха нужното ниво и притесниха сериозно феновете си преди началото на сезона. Момчетата на Саша Илич постигнаха само една победа – с 5:3 над Кематен, но за сметка на това загубиха с 1:4 от Гройтер Фюрт, 1:2 от РБ Залцбург и 0:4 от Сепси.

Последната им проверка за сезона беше срещу Спортист Своге на „Българска армия“, завършил 2:0 в полза на “червените”.

ОЧАКВАНИЯ И ПРОГНОЗИ ЗА НОВИЯ СЕЗОН

Дори да преминава през период на промени в начина на игра, треньори и нови футболисти, ЦСКА няма как да не бъде замесен в борбата в челото. „Армейците“ отново тръгват с амбициите да свалят Лудогорец от трона в Първа лига, но задачата със сигурност няма да е лесна, тъй като конкуренцията през следващата кампания ще бъде жестока.

Водещите букмейкъри са сигурни, че „армейците“ ще намерят място в топ 6, но интересното е, че някои букита дават на Левски по-големи шансове за титлата от тези на „червените“. Със сигурност обаче ако Саша Илич успее да внедри идеите си в отбора и успее да вдигне настроението сред футболистите, с подкрепата на вярната си публика ЦСКА може да достигне дългоочакваната титла.