Предизвестено – Ботев (Пловдив) на ръба на фалита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тежкото финансово състояние на Ботев (Пловдив) не е тайна от доста време.

Днес обаче  членовете на Управителния съвет на Сдружение “ПФК Ботев Пловдив” Радослав Кошински, Тодор Бочев и Борис Гиздаков разкриха детайли, които допълнително шокираха феновете на Канарчетата.

“Големите проблеми идват след фалита на КТБ,” коментира Кошински. “Имаше една сума като дългове, която се спрягаше и беше между 52 и 54 милиона лева.

“Основният проблем е половината от тази сума – 26 милиона лева. Има една редица дела за тези пари. Синдикът си ги иска и сме осъдени на две инстанции, като предстои трета.

“До декември ще минем и трета,” обяви той, допълвайки, че таксите за разноски по делата са в размер на 3 милиона лева, а отделно от тях 26-те милиона остават.

“Всички тези суми ще станат дължими. Това не е нещо приятно, но ако искаме клубът ни да съществува след нова година, трябва да намерми спешно вариант и да се обединим под знамето на спасението на клуба ни.

Днес стана ясно, че към декември 2019 година оперативните задължения на пловдивския клуб са били в размер на над 2.5 милиона лева, а към днешна дата са намалени почти наполовина – до 1.3 милиона лева. Всяко задължение е разсрочено и има погасителен план, който се спазва. Тези задължения не са изискуеми към момента.

Кошински сподели още, че задълженията към НАП са под 200 000 лева, а сходна сума се дължи и на различни доставчици.

“Друго задължение, което е много спешно, е към бившия треньор Желко Петрович,” каза той. “Той ни осъди за около 220 хиляди лева. Дължим ги до края на октомври, а в този период, в който се намираме, ни идва малко прекалено.”