Добави коментар

Председателят на Международния лекоатлетически съюз (ИААФ) Себастиан Коу заяви, че е възможно Олимпийските игри в Токио да бъдат отложени. Олимпиадата трябва да се проведе от 24 юли до 9 август, но ако кризата с коронавируса не е разрешена, игрите няма да се състоят.

“Има цели 4 месеца до началото на Олимпиадата и нека не правим заключения. Ако трябва да отложим началото на игрите, ще го направим. Всичко е възможно. В момента се случват твърде много неща и решенията се взимат светкавично. Сега обаче няма как да вземем решение за Олимпийските игри. Стараем се да се справяме на този етап предвид информацията, която ни се предлага”. До Олимпиадата има време, тя не е през май”, заяви Коу за BBC.

“Според последните сведения, Китай постепенно разрешава кризата с коронавируса. В Европа обаче ситуацията е друга и ако си от Италия и си бегач на дълги разстояния, то си затворен у дома. Пред нас има истинско предизвикателство”, коментира преди това Коу за Таймс.

“Спортът ни винаги се е стремял да дава на състезателите равни условия, а в момента някои дори не може да тренират и за тези спортисти трябва да търсим начин за изява”, добави председателят на Международния лекоатлетически съюз.

Добави коментар