Премиерът на България с коментар за завръщането на футбола и спорта у нас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Премиерът на България Бойко Борисов заяви в ефира на Дарик радио, че коронавирусът ще премине, “просто трябва да опадзим живи и здрави”. Той направи обширен коментар относно възможността да подновяване на спорта у нас.

“Това, че спортът ни липсва не значи, че нещо ще се промени. Генерал Мутафчийски разказа какво се случи в Европа и това стигна и до България. Неговата задача и на Щаба е да успяваме да държим България по нисък брой заразени и починали. Мнозина считат това за правилно. В сферата на спорта се считат много неща. Политиците обичат да говорят в бъдеще време. В момента слушам, че в Италия ще разпуснат дадени мерки, но от 4 май. Проведе се конферентна връзка между министрите на спорта в ЕС. Олимпийският цикъл не е прекъсват. Не се знае дали изобщо ще има олимпиада. Ние сме подготвили план за възстановяване на спорта”, заяви Борисов.

Премиерът на България заяви, че след падане на карантината, всички спортисти и треньори ще бъдат тествани за наличие. “Ще има КПП-та, настаняването в базите ще е по единично. Ще има лекар, който да следи на състоянието на спортистите, ще има всичко необходимо за дезинфекция”, сподели Бойко Борисов.

“След три дни в Германия ще си говорят за бъдещето! В бъдеще, разбира се, че ще направим всичко, за да помогнем на футболните клубовете. Преди пандемията осигурихме средства за два стадиона. Парите могат да си използват”, каза още Борисов.