Преобразена Шампионска лига започва новия си път днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Милан срещу Ливърпул приковава вниманието на феновете тази вечер

Шампионската лига запалва огъня на сезон 2024/25 тази вечер. Турнирът на големите пристигна с нов преобразен формат, без групова фаза, а една обща лига и класиране на всички 36 отбора, които се борят за най-престижния клубен трофей.

В новата си визия, всеки участник ще изиграе осем мача, а не шест както досега. Те ще са четири домакинства и четири гостувания, а след края на първата фаза общото класиране ще определи съдбата на тимовете. Класиралите се от 1 до 8 място директно получават билет за 1/8-финалната фаза, докато от 9 до 25 място ще се изиграят плейофи за елиминациите.

Тази вечер турнирът ще бъде открит от шест срещи, като тази, която запалва най-много интерес е между Милан и Ливърпул. Двата отбора са изписали много страници с история на Шампионската лига и сякаш звучи логично точно те да дадат старта на новия турнир. “Росонерите” посрещат мърсисайдци на Сан Сиро само три дни след като записаха първата си победа за сезона – категорично 4:0 над Венеция в Серия А. Това определено ще вдъхнови Милан, който беше започнал да влиза в тежка криза и италианският тим ще се надява да успее да надвие “червените” с подкрепата и на домакинската си публика.

Арне Слот и компания пък не само получиха първия си гол за новия сезон през уикенда, но и заубиха шокиращо с 0:1 от Нотингам Форест, което определено ще донесе капка напрежение в лагера им преди визиатата в Милано.

Ето и всички срещи от днешната програма на Шампионската лига:

19:45ч. Ювентус – ПСВ
19:45ч. Йънг Бойс – Астън Вила

22:00ч. Милан – Ливърпул
22:00ч. Байерн М – Динамо Загреб
22:00ч. Реал Мадрид – Щутгарт
22:00ч. Спортинг Лисабон – Лил