google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юношата на Левски ще се присъедини към подготовката на настоящия си клуб Етър

Нападателят на Етър Преслав Боруков няма да продължи кариерата си в чешкото първенство. Юношата на Левски имаше оферта от тима на Слован Либерец, който е 6-и в местното първенство и участник в групите на Лига Европа. Българският нападател обаче не е приел офертата на Слован, съобщава Sportal.

Утре Боруков се прибира в България и ще се присъедини към подготовката на “виолетовите”. От Слован са предложили много изгодна във финансово отношение оферта, която родният таран е приел. Вчера футболистът е преминал задължителните медицински прегледи и днес е трябвало договорът да бъде подписан. Боруков обаче е отказал офертата в последния момент, тъй като чешкия клуб е искал да включи в договора откупна клауза на стойност няколко милиона евро, което не се е харесало на родния нападател.

За момента няма яснота дали Боруков ще доиграе сезона в Етър, тъй като доста клубове се интересуват от футболиста. “Виолетовите” не могат да го спрат, тъй като откупната му клауза е 60 000 евро и доста отбори биха я активирали.

Боруков направи шеметно представяне в еfbet Лига през есента. Нападателят на Етър отбеляза 6 гола в 14 мача. Той е реализирал повече от половината попадения на отбора и наставникът Александър Томаш се надява да може да разчита на бившия футболсит на Шефилд Уензди и през пролетта.