Преслав Боруков отказа трансфер в Слован Либерец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юношата на Левски ще се присъедини към подготовката на настоящия си клуб Етър

Нападателят на Етър Преслав Боруков няма да продължи кариерата си в чешкото първенство. Юношата на Левски имаше оферта от тима на Слован Либерец, който е 6-и в местното първенство и участник в групите на Лига Европа. Българският нападател обаче не е приел офертата на Слован, съобщава Sportal.

Утре Боруков се прибира в България и ще се присъедини към подготовката на “виолетовите”. От Слован са предложили много изгодна във финансово отношение оферта, която родният таран е приел. Вчера футболистът е преминал задължителните медицински прегледи и днес е трябвало договорът да бъде подписан. Боруков обаче е отказал офертата в последния момент, тъй като чешкия клуб е искал да включи в договора откупна клауза на стойност няколко милиона евро, което не се е харесало на родния нападател.

За момента няма яснота дали Боруков ще доиграе сезона в Етър, тъй като доста клубове се интересуват от футболиста. “Виолетовите” не могат да го спрат, тъй като откупната му клауза е 60 000 евро и доста отбори биха я активирали.

Боруков направи шеметно представяне в еfbet Лига през есента. Нападателят на Етър отбеляза 6 гола в 14 мача. Той е реализирал повече от половината попадения на отбора и наставникът Александър Томаш се надява да може да разчита на бившия футболсит на Шефилд Уензди и през пролетта.